Terracom

Η Terracom Α.Ε. ιδρύθηκε το 1999 στα Ιωάννινα με αντικείμενο την ανάπτυξη λογισμικού και την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής και επικοινωνιών. H Terracom είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες πληροφορικής στη ελληνική περιφέρεια, με εξαιρετική τεχνογνωσία, παραγόμενη καινοτομία αναγνωρισμένη σε ευρωπαϊκό επίπεδο και με πολύ έντονη εξωστρεφή δραστηριότητα.

Η εταιρία έχει πολύ μεγάλη εμπειρία στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη λογισμικού για επιχειρήσεις φυσικής ασφάλειας (physical security). Η σουίτα λογισμικού Kerveros είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης Κέντρων Λήψης Σημάτων (Alarm Receiving Centers) το οποίο χρησιμοποιείται από το 70% των Κέντρων Λήψης Σημάτων σε Ελλάδα και Κύπρο. Με τη χρήση του Kerveros φυλάσσονται εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και οικίες καθώς και πολλά μουσεία, τράπεζες, υπουργεία, πρεσβείες κλπ.

Το 2014, η Terracom παρουσίασε στη παγκόσμια αγορά το QR-Patrol (www.qrpatrol.com), μια πρωτοποριακή cloud/mobile πλατφόρμα για την online διαχείριση φυλάξεων & περιπολιών. Το QR-Patrol απευθύνεται σε εταιρίες φυσικής ασφάλειας, σε εταιρίες ή οργανισμούς που επιθυμούν να επιτηρούν τους χώρους και τον εξοπλισμό τους (πχ νοσοκομεία, ξενοδοχεία, πανεπιστήμια, ναυτιλιακές εταιρίες κλπ) καθώς και σε εταιρείες που απασχολούν μοναχικούς εργαζόμενους (Lone Workers) όπως εταιρίες συντήρησης ή καθαρισμού.

Το QR-Patrol πραγματοποιεί εντυπωσιακές επιδόσεις στη διεθνή αγορά, με περισσότερους από 750 πελάτες σε 54 χώρες και μεταπωλητές σε 21 χώρες ενώ συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 3 πρώτες εφαρμογές Guard Tour παγκοσμίως. Οι κύριες αγορές του QR-Patrol είναι οι ΗΠΑ (44%), Ευρώπη (32%), Καναδάς (8%) και Αυστραλία (7%).

Το QR-Patrol PRO είναι η εξέλιξη του QR-Patrol και είναι το πρώτο guard tour σύστημα στο κόσμο που ενσωματώνει τεχνολογίες Internet of Things (όπως beacons & wearables). Το QR-Patrol PRO έλαβε χρηματοδότηση από το SME Instrument Phase 2 του Horizon 2020). Στη συγκεκριμένη πρόσκληση (Νοέμβριος 2015) το ποσοστό επιτυχίας ήταν μόλις 1,7% (εγκρίθηκαν 4 προτάσεις σε σύνολο 234) και μάλιστα η ερευνητική πρόταση της Terracom έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία σε όλη την Ευρώπη. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεώρησε την πρόταση μας εξαιρετικά καινοτόμα, σε ένα τομέα υψηλής προτεραιότητας για την Ευρώπη (ασφάλεια) και με πολύ μεγάλες εμπορικές προοπτικές.

Μεταξύ των πελατών της εταιρίας περιλαμβάνεται το Γερμανικό Χρηματιστήριο, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Δικαιοσύνης (EUROJUST), πολλά ξενοδοχεία (Hilton, Marriot, Hyatt, Westin κ.α.), εταιρίες security (Brinks, G4S, FGH, Groupp 4 LLP, Senaca Group), εταιρίες facilities (Country Clean Recycling, P&H Cleaning Company, CCS Facilities), πανεπιστήμια (Stonyhurst College, Korais Educational S.A., University of California San Francisco, Seattle Goodwill, University of West Georgia, George Mason University, Trinity College of Florida κ.α.) κλπ.

Η εταιρεία σήμερα απασχολεί 35 άτομα (32 εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης + 3 μετόχους) και έχει την επιστημονική, επιχειρησιακή και οικονομική ικανότητα να συντονίσει την κοινοπραξία καθώς και να υλοποιήσει με επιτυχία και υψηλά ποιοτικά κριτήρια το προτεινόμενο έργο.

Η Terracom κατέχει επίσης το 50% του Plan S.A. (www.plan.gr, 5 εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης και 3 μέτοχοι) που είναι εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων με μεγάλη εμπειρία στην υλοποίηση επενδυτικών προγραμμάτων. H PLAN Α.Ε. δεν θα συμμετάσχει στην πρόταση αλλά, σε κάθε περίπτωση, αποτελεί πολύτιμη πηγή τεχνογνωσίας.

Η Terracom από το 2003 τηρεί Σύστημα Διασφάλισης Ποιότητας κατά ISO 9001:2008. Η τελευταία ανανέωση του πιστοποιητικού (Νοέμβριος 20160 έγινε από την διεθνώς αναγνωρισμένη UKAS και είχε πεδία εφαρμογής τον «Σχεδιασμό και Ανάπτυξη Λογισμικού και την Εμπορία και Τεχνική Υποστήριξη Πληροφοριακών Συστημάτων».

Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει σταθερά σε διεθνείς εκθέσεις και συνέδρια για την προώθηση των προϊόντων της (IFSEC τα έτη 2015, 2016 και 2017 – London UK, Security Essen το 2014 και 2016 – Essen Germany, Cebit 2017 – Hanover Germany, Close Protection Technology Forum 2017 – London UK, Lone Worker Safety Expo 2017 – London, Health & Safety Conference 2017, Internet of Things in Action – Athens 2016, SME Innovators’ Summit – Brussels 2016, ICT Proposers’ Day 2016 – Bratislava κλπ).

Η εταιρία είναι επίσης πολύ δραστήρια στο Digital Marketing με εξαιρετικό Search Engine Optimization στα sites της (στα σημαντικότερα keywords το QR-Patrol βγαίνει στις 1-3 πρώτες θέσεις του Google σε ΗΠΑ, Καναδά, Αγγλία, Αυστραλία).